sadaya Kategori
Samarium Kobalt Magnet Bahan

Samarium Kobalt Magnet Bahan



gambaran

Salaku bagian tina gugus bumi jarang magnet permanen, samarium kobalt (SmCo) magnet biasana digolongkeun kana dua kulawarga bahan. Éta kalebet bumi langka Sm1Co5 sareng Sm2Co17 sareng disebut salaku bahan 1: 5 sareng 2:17. Aya tilu prosés manufaktur anu béda: magnet SmCo anu disinter, magnet SmCo anu kabeungkeut, sareng magnét suntikan SmCo. Magnét SmCo mangrupikeun performa tinggi, koefisien suhu handap permanén didamel tina samarium sareng kobalt sareng elemen langka-bumi anu sanés. Kauntungannana pangageungna nyaéta suhu kerja-300 derajat celcius. Éta kedah dilapis sabab hésé dikikis sareng dioksidasi. Magnét SmCo loba dipaké dina motor, nonton, transduser, instrumen, detéktor posisional, generator, radar, jst.
 
Samarium Cobalt nyepeng sipat standar na dina suhu maksimum anu langkung luhur tibatan neodymium, sanaos strengh maksimum na kirang. Biaya bahan SmCo paling mahal, janten SmCo disarankeun ngan ukur nalika kinerja na lingkungan suhu luhur anu matak pikahariwangeun.
 
1.SmCo magnet permanén gaduh produk énergi magnét tinggi sareng gaya paksaan anu luhur. Sipatna langkung saé tibatan Alnico, ferit magnét permanén. Maks na produk énergi dugi ka 239kJ / m3 (30MGOe), nyaéta tilu kali tina magnet permanén AlNiCo8, dalapan kali ti magnet ferit permanén (Y40). Janten komponén magnét permanén didamel tina bahan SmCo leutik, hampang sareng stabil dina harta. Hal ieu sacara umum dilarapkeun kana alat listrik akustik & télékomunikasi, motor listrik, ukur méter, jam tangan éléktronik peg-top, aparatur gelombang mikro, mékanisme magnét, sensor sareng rute magnét statis atanapi dinamis anu sanés.
 
2. temp curie. tina magnet permanén SmCo tinggi na temp na. Coeff. nyaeta low. Janten cocog pikeun dianggo dina 300, suhu luhur.
 
3.SmCo magnet permanén nyaéta nguping sareng bulu. Kakuatan kaku na, kakuatan tarik sareng kakuatan pers anu handap. Janten henteu cocog pikeun kerangka.
 
4. Bahan utama SmCo magnet permanén nyaéta kobalt logam (CoY99.95%). Janten hargana tinggi.


Kauntungan kalapa:
Karakteristik Samarium Magnet Kobalt

* Sipat magnét anu luhur pisan ku stabilitas anu saé.
* Résistansi unggul kana suhu luhur, suhu Curie mayoritas langkung ti 800 ?? * Kamampuh résistansi korosi anu saé, henteu diperyogikeun lapisan pikeun panyalindungan permukaan.


spésifikasi

Pasipatan magnét SmCo


Karakteristik Fisik


SmCo5Sm2Co17
suhu Koefisien of Br (% / ° C)-0.05-0.03
suhu Koefisien of iHc (% / ° C)-0.3-0.2
Curie suhu (° C)700-750800-850
dénsitas (g / cm3)8.2-8.48.3-8.5
Vickers teu karasa (HV)450-500500-600
ngagawekeun suhu (° CC)250350
Taros Kami