sadaya Kategori
Samarium Kobalt Magnet Bahan

Samarium Kobalt Magnet Bahan



gambaran

Salaku bagian tina grup bumi anu jarang langka tina magnét permanén, magnét samarium kobalt (SmCo) biasana murag kana dua kulawarga bahan. Éta kalebet bumi langka Sm1Co5 sareng Sm2Co17 sareng janten bahan 1: 5 sareng 2:17. Aya tilu prosés manufaktur anu béda: magnet SmCo sintered, ngabeungkeut magnet SmCo, sareng ngecét magnet SmCo. Magnet SmCo nyaéta pagelaran anu luhur, koefisien suhu rendah tetep tina samarium sareng kobalt sareng unsur bumi-bumi anu langka. Kauntungan panggedéna nyaeta suhu kerja-300 tingkat centigrade. Perlu dibungkus sabab sesah dibasmi sareng dioksidasi. Magnet SmCo dienggo sacara lega di motor, nonton, transducers, instrumen, detector posisional, generator, radar, jsb

Samarium Cobalt nahan harta standar na dina suhu maksimal anu langkung luhur tibatan neodymium, sanaos strengh maksimalna kirang. Biaya bahan SmCo paling mahal, ku kituna SmCo disarankeun ngan ukur upami prestasina kalebet suhu hawa anu luhur mangrupikeun perhatian.

Magnet permanén 1.SmCo gaduh produk énergi magnét anu luhur sareng gaya paksaan anu luhur. Sipatna langkung saé tibatan Alnico, magnet permanén ferrite. Maksudna maksimal. produk énérgi dugi ka 239kJ / m3 (30MGOe), anu tilu kali tina magnet permanén AlNiCo8, dalapan kali tina magnet permanén ferrite (Y40). Janten komponén magnetik permanén didamel tina bahan SmCo leutik, hampang sareng stabil dina harta. Hal ieu umum dilarapkeun kana paralatan akustik & alat telekomunikasi, motor listrik, ukur meter, jam tangan éléktronik peg-top, aparat gelombang mikro, mékanisme magnét, sensor sareng jalur magnetik statik atanapi dinamis anu sanés.

2.The curie temp. tina magnet kekal SmCo luhur sareng temp na. Coeff. nyaéta rendah. Maka éta cocog pikeun dianggo di 300 hém.

3.SmCo magnet permanén nyaéta nguping sareng brém. Kakuatan kakuatan kaku, kakuatan tegangan sareng kakuatan pers handap. Janten henteu cocog pikeun kerangka.

Bahan baku magnet permanén SmCo nyaéta kobalt logam (CoY4%). Janten hargana luhur.


Kauntungan kalapa:
Karakter tina Samarium Cobalt Magnet

* Sipat magnet anu luhur pisan kalayan stabilitas anu saé.
* Rintangan punjul kanggo suhu luhur, Suhu Curie seuseueurna langkung ti 800 ?? * Kamampuhan résistansi korosi anu alus, henteu palapis diperyogikeun pikeun panyalindungan permukaan.


spésifikasi

Sipat Magnetik tina SmCo


Ciri fisik


SmCo5 Sm2Co17
suhu Koefisien of Br (% / ° C) -0.05 -0.03
suhu Koefisien of iHc (% / ° C) -0.3 -0.2
Curie suhu (° C) 700-750 800-850
dénsitas (G / cm3) 8.2-8.4 8.3-8.5
Vickers teu karasa (HV) 450-500 500-600
ngagawekeun suhu (° CC) 250 350
Taros Kami