sadaya Kategori

INFORMASI MAGNETS

  • Latar sareng Sejarah
  • rarancang
  • Pamilihan Magnet
  • Treatment permukaan
  • Magnetisasi
  • Ukuran Ukuran, Ukuran sareng kasabaran
  • Prinsip kaamanan pikeun operasi manual

Latar sareng Sejarah

Magnet permanén minangka bagian penting dina kahirupan modéren. Aranjeunna dipanggihan di atanapi dianggo pikeun ngahasilkeun ampir unggal genah modéren ayeuna. Magnet permanén munggaran dikaluarkeun tina batu anu alami anu katelah lodestones. Batu-batu ieu mimiti diulik leuwih ti 2500 taun ka pengker ku urang Tiongkok sareng salajengna ku urang Yunani, anu ngagaduhan batu ti propinsi Magnetes, ti mana bahanna ngagaduhan namina. Ti saprak éta, sipat bahan magnét parantos ningkat sacara saé jeung bahan magnet anu permanén ayeuna seueur ratusan kali langkung kuat tibatan magnet kuno. Istilah magnet permanén asalna tina kamampuan magnet pikeun nahan biaya magnét anu diinduksi saatos dipiceun tina alat magnetizing. Alat sapertos kitu, magnet magnet anu kuat, magnet-magnet atanapi coil kawat anu sakedap dieusi listrik. Kamampuhna pikeun nahan biaya magnét ngajadikeun aranjeunna mangpaat pikeun nahan obyék di tempat, ngarobah listrik ka kakuatan motif sabalikna (motor sareng generator), atanapi ngarobih objék sanés anu dibawa ka aranjeunna.


«Tonggong ka luhur

rarancang

Kinerja magnét anu unggul mangrupikeun fungsi rékayasa magnét anu langkung saé. Kanggo palanggan anu ngabutuhkeun bantuan desain atanapi desain sirkuit kompléks, QM urang tim insinyur aplikasi anu berpengalaman sareng insinyur penjualan lapangan anu berpengetahuan dina jasa anjeun. QM insinyur damel sareng nasabah pikeun ningkatkeun atanapi ngabuktikeun desain anu aya ogé ngamekarkeun desain novél anu ngahasilkeun épék magnét anu khusus. QM parantos ngembangkeun desain magnét dipatenkeun anu nganteurkeun médan magnét anu kuat pisan, seragam atanapi khusus anu sering ngagentos éléktron-magnet anu hébat sareng henteu éfisién sareng desain magnet permanén. Konsumén percanten nalika hey mawa konsép anu rumit atanapi ideu anyar éta QM bakal nyumponan tangtangan éta ku teken ti 10 taun kaahlian magnetik anu kabuktian. QM ngabogaan jalma, produk sareng téknologi anu nempatkeun magnet digawekeun.


«Tonggong ka luhur

Pamilihan Magnet

Pilihan Magnet pikeun sadaya aplikasi kedah dipertimbangkeun sadaya sirkuit magnét sareng lingkungan. Dimana Alnico luyu, ukuran magnet tiasa diémutan upami tiasa magnetizing saatos dipasang dina sirkuit magnét. Upami dianggo bebas tina komponén sirkuit sanés, sapertos aplikasi kaamanan, panjangna efektif pikeun diameter diameter (aya hubunganana koefisien permeansi) kedah cukup hadé pikeun nyababkeun magnet damel di luhur dengkul dina kurva demagnetisasi kuadrat kadua na. Pikeun aplikasi kritis, magnét Alnico tiasa dikalibrasi ku nilai dénsitas fluks rujukan réferénsina.

Produk leutik coercivity low nyaéta sensitipitas pikeun demagnetizing efek kusabab médan magnét éksternal, kejutan, sareng suhu aplikasi. Pikeun aplikasi kritis, magnét Alnico tiasa suhu stabilized pikeun ngaminimalkeun épék ieu Aya opat kelas magnét komersial modernisasi, masing-masing dumasar kana komposisi bahanna. Dina unggal kelas mangrupikeun kulawarga sasmita kalayan sipat magnétna sorangan. Kelas umum ieu nyaéta:

  • Boroning Neodymium
  • Samarium Kobalt
  • ti leumah
  • Alnico

NdFeB sareng SmCo sacara umum dikenal salaku magnét Bumi Langka sabab duanana diwangun ku bahan tina grup unsur Rare Bumi. Neodymium Boron Boron (komposisi umum Nd2Fe14B, sering disinggetkeun ka NdFeB) mangrupikeun tambihan komersial anu panganyarna pikeun kulawarga bahan magnet modern. Dina suhu kamar, magnét NdFeB nunjukkeun sipat pangluhurna pikeun sadaya bahan magnet. Samarium Cobalt diproduksi dina dua komposisi: Sm1Co5 sareng Sm2Co17 - sering disebut jinis SmCo 1: 5 atanapi SmCo 2:17. 2:17 jinis, sareng nilai Hci anu langkung luhur, nawiskeun stabilitas anu langkung ageung dibandingkeun 1: 5 jinis. Keramik, ogé katelah Ferrite, magnet (komposisi umum BaFe2O3 atanapi SrFe2O3) parantos dikomersial saprak taun 1950-an sareng teras dianggo sacara umum dinten ayeuna kusabab biaya rendahna. Wangun magnet keramik khusus nyaéta "Fleksibel" bahan, dilakukeun ku beungkeut bubuk Keramik dina bél anu fleksibel. Magnet Alnico (komposisi umum Al-Ni-Co) dikomersilkeun dina taun 1930-an sareng masih dianggo ayeuna.

Bahan ieu ngalangkungan rentang pasipatan anu ngagaduhan rupa-rupa kaperluan aplikasi. Ieu mangrupikeun kanggo masihan gambaran anu lega tapi praktis pikeun faktor anu kedah dipertimbangkeun dina milih bahan anu leres, kelas, bentuk, sareng ukuran magnet pikeun aplikasi anu khusus. Bagan di handap nunjukkeun nilai hasikal tina ciri konci pikeun sasmita anu dipilih tina sababaraha bahan pikeun ngabandingkeun. Nilai-nilai ieu bakal dibahas sacara rinci dina bagian ieu.

Perbandingan Bahan Magnet

material
kelas
Br
Hc
Hci
BH maks
T max (Deg c) *
NdFeB
39H
12,800
12,300
21,000
40
150
SmCo
26
10,500
9,200
10,000
26
300
NdFeB
B10N
6,800
5,780
10,300
10
150
Alnico
5
12,500
640
640
5.5
540
ti leumah
8
3,900
3,200
3,250
3.5
300
gampang dicocogkeun
1
1,500
1,380
1,380
0.6
100

* T max (suhu operasi maksimal maksimum) ngan ukur pikeun rujukan. Suhu operasi maksimal maksimal magnét naon waé gumantung kana sirkuit magnet anu dioperasikeun.


«Tonggong ka luhur

Treatment permukaan

Magnet kedah diperbutuh gumantung kana aplikasi anu dimaksud. Magnet palapis ningkatkeun penampilan, résistansi korosi, panyalindungan tina ngagem sareng tiasa cocog pikeun aplikasi dina kaayaan kamar anu beresih.
Samarium Cobalt, Bahan Alnico tahan korosi, sareng henteu kedah dilapis ngalawan korosi. Alnico gampang dilapis pikeun kualitas kosmétik.
Magnet NdFeB hususna gampang kabeungkeut sareng biasana dijagi ku cara kieu. Aya sababaraha lapisan anu cocog pikeun magnet permanén, Henteu sadayana jinis palapis bakal cocog pikeun unggal bahan atanapi géométri magnet, sareng pilihan ahir bakal gumantung kana aplikasi sareng lingkungan. Hiji pilihan tambahan nyaéta pikeun ngaluarkeun magnét dina sarung éksternal pikeun nyegah korosi sareng ngaruksak.

Sadia Coatings

Su rface

lapisan wulu

Ketebalan (Micron)

warna

lawanan

Passivation


1

Pérak kulawu

Perlindungan samentawis

nikel

Ni + Ni

10-20

Caang Perak

Kacida ngalawan Kelembaban

Ni + Cu + Ni

seng

Zn

8-20

Caang caang

Alus Ngalawan Semburan Uyah

C-Zn

Warna Shinny

Kacida Ngalawan Semburan Uyah

Tin

Ni + Cu + Sn

15-20

perak

Luhur Ngalengkepan Humidity

emas

Ni + Cu + Au

10-20

emas

Luhur Ngalengkepan Humidity

tambaga

Ni + Cu

10-20

emas

Perlindungan samentawis

Epoxy

Epoxy

15-25

Hideung, Beureum, kulawu

Alus Ngalawan Humidity
uyah semprot

Ni + Cu + Epoxy

Zn + Epoxy

kimia

Ni

10-20

Pérak kulawu

Alus Ngalawan Humidity

Parylene

Parylene

5-20

Grey

Alus Ngalawan Kelembapan, Uyah Sembur. Luhureun Ngalawan Pelarut, Gas, Jamur sareng Bakteri.
FDA Disatujuan.


«Tonggong ka luhur

Magnetisasi

Magnetik permanén dibéré dua kaayaan, Magnetisasi atanapi henteu magnét, biasana henteu dicirian polaritasna. Upami pangguna dibutuhkeun, urang tiasa nyirian polaritasna ku cara anu disatujuan. Nalika pasang pesenan, pangguna kedah nginpokeun kaayaan pasokan sareng upami tanda polaritasna diperyogikeun.

Widang magnetisasi tina magnet permanén aya hubunganana sareng jinis bahan magnetik permanén sareng gaya paksaan intrinsikna. Upami magnet butuh magnetisasi sareng demagnetisasi, mangga ngahubungi kami sareng nyuhunkeun téknologi ngadukung.

Aya dua metode pikeun modél magnét: Widang DC sareng médan magnét pulsa.

Aya tilu metode pikeun ngarobihkeun magnet: demagnetisasi ku panas nyaéta téhnik prosés anu khusus. demagnetisasi dina widang AC. Demagnetisasi dina widang DC. Ieu narékahan pikeun médan magnét anu kuat sareng kaahlian demagnetisasi anu luhur.

Bentuk géométri sareng arah magnetisasi magnet permanén: dina prinsipna, urang ngahasilkeun magnet permanén dina sababaraha wangun. Biasana, éta kalebet blok, cakram, cincin, segmen dll. Gambaran lengkep arah magnetisasi nyaéta di handap:

Arah Magnetisasi
(Diagram Nunjukkeun Bagian Kinyah Kaayaan Manéalisasi)

ngaliwatan orientasi ketebalan

berorientasi axiona

berorientasi axio dina bagéan

berorientasi engké multipole dina hiji wajah

multipole berorientasi dina bagéan luar luar diaméter *

multipole berorientasi dina bagéan dina hiji rupa

berorientasi radikal *

berorientasi ngaliwatan diaméter *

multipole berorientasi dina bagéan dina jero diaméter *

sadaya sayogi salaku bahan isotropic atanapi anisotropic

* ngan aya dina isotropic sareng bahan anisotropik anu hungkul


berorientasi radion

berorientasi diametrical


«Tonggong ka luhur

Ukuran Ukuran, Ukuran sareng kasabaran

Kajaba diménsi dina arah médialisasi, diménsi maksimum magnét permanén henteu ngaleuwihan 50mm, anu dibatesan ku orientasi médan sareng alat sin sin. Ukuran dina arah unmagnetisasi dugi ka 100mm.

Toleransi biasana +/- 0.05 - +/- 0.10mm.

Catatan: Bentuk sanésna tiasa diproduksi dumasar kana sampel nasabah atanapi cét biru

ngirining
diaméterna luar
diaméterna batin
kakandeleun
maximum
100.00mm
95.00m
50.00mm
pang copelna
3.80mm
1.20mm
0.50mm
Disc
diaméterna
kakandeleun
maximum
100.00mm
50.00mm
pang copelna
1.20mm
0.50mm
Blok
panjang
rubak
kakandeleun
maximum 100.00mm
95.00mm
50.00mm
pang copelna 3.80mm
1.20mm
0.50mm
Bagean-arc
Radius Leungeun
Batin Radius
kakandeleun
maximum 75mm
65mm
50mm
pang copelna 1.9mm
0.6mm
0.5mm



«Tonggong ka luhur

Prinsip kaamanan pikeun operasi manual

1. Magnet magnetik permanén sareng médan magnét anu kuat narik beusi sareng masalah magnet anu sanés pisan. Dina kaayaan umum, operator manual kedah ati-ati pikeun nyegah karusakan. Kusabab kakuatan magnét anu kuat, magnet gedé anu deukeut ka aranjeunna nyandak résiko karuksakan. Jalma biasana ngolah magnet ieu sacara misah atanapi ku clamp. Dina hal ieu, urang kedah ngagem sarung panangtayungan anu beroperasi.

2. Dina kaayaan médan magnét anu kuat, komponén éléktronik anu sanés sareng meter uji tiasa dirobih atanapi rusak. Punten tingali kana yén komputer, tampilan sareng média magnét, sapertos magnet magnét, pita kasét magnét sareng pita catetan video dll, jauh tina komponén magnetis, saurna langkung tebih tibatan 2m.

3. Tabrakan daya tarik antara dua magnét permanén bakal nyababkeun cemara hébat. Ku alatan éta, urusan anu gampang kabeuleum atanapi ngabeledug teu matak disimpen di sabudeureunana.

4. Nalika magnet kakeunaan hidrogen, éta dilarang nganggo magnet permanén tanpa palapis perlindungan. Alesanna nyaéta yén sorption hidrogen bakal ngancurkeun mikrostruktur magnét sareng nuju kana dekonstruksi sipat magnét. Hiji-hijina cara pikeun ngajagi magnet sacara sacara efektif nyaéta nyakup magnét dina hiji hal.


«Tonggong ka luhur