Të gjitha kategoritë
Materialet e magnetit të kobaltit Samarium

Materialet e magnetit të kobaltit SamariumPërshkrim

Si pjesë e grupit të rrallë të magneteve të përhershëm, magnet kobalt samarium (SmCo) zakonisht bien në dy familje të materialeve. Ato përfshijnë Sm1Co5 dhe Sm2Co17 me tokë të rrallë dhe referohen si materiale 1: 5 dhe 2:17. Ekzistojnë tre procese të ndryshme prodhimi: magnet i sinterizuar SmCo, magnet i lidhur SmCo dhe magnet SmCo i derdhur me injeksion. Magneti SmCo është performancë e lartë, koeficient i temperaturës së ulët i përhershëm i bërë nga samarium dhe kobalt dhe elementë të tjerë të tokës së rrallë. Përparësia e tij më e madhe është temperatura e lartë e punës-300 gradë celsius. Duhet të vishet sepse është e vështirë të gërryhet dhe oksidohet. Magneti SmCo përdoret gjerësisht në motor, orë, shndërrues, instrumente, detektor pozicionues, gjenerator, radar, etj
 
Samarium Cobalt mban vetinë e tij standarde në temperatura maksimale më të larta se neodiumi, megjithëse fuqia e tij maksimale është më e vogël. Kostoja e materialit SmCo është më e shtrenjta, kështu që SmCo rekomandohet vetëm kur performanca e tij është një mjedis me temperaturë të lartë është shqetësuese.
 
1. Magnet i përhershëm SmCo ka produkt të lartë të energjisë magnetike dhe forcë të lartë shtrënguese. Karakteristikat e tij janë më të mira se Alnico, magnet i përhershëm ferrite. Maksimumi i tij produkti energjetik është deri në 239kJ / m3 (30MGOe), që është tre herë më shumë se ai i magnetit të përhershëm AlNiCo8, tetë herë nga ai i magnetit të përhershëm ferrite (Y40). Pra, përbërësi i përhershëm magnetik i bërë nga materiali SmCo është i vogël, i lehtë dhe i qëndrueshëm në veti. Zbatohet gjerësisht në aparatet elektroakustike dhe telekomunikuese, motorët elektrikë, matësit e matjes, orën elektronike me majë, aparatet me mikrovalë, mekanizmin magnetik, sensorin dhe rrugët e tjera magnetike statike ose dinamike.
 
2. Temperatura curie. i magnetit të përhershëm SmCo është i lartë dhe temp i tij. Koef. është i ulët Pra, është i përshtatshëm për përdorim në 300, temp i lartë.
 
3. Magneti i përhershëm i SmCo dëgjon dhe ngrihet. Fortësia e saj e ngurtësisë, forca e tërheqjes dhe forca e shtypjes janë të ulëta. Pra, nuk është i përshtatshëm për kornizë.
 
4. Përbërësi kryesor i magnetit të përhershëm SmCo është kobalt metalik (CoY99.95%). Pra, çmimi i tij është i lartë.


Përparësia konkurruese:
Karakteristikat e magnetit kobalt Samarium

* Veti shumë të larta magnetike me qëndrueshmëri të mirë.
* Rezistencë superiore ndaj temperaturës së lartë, temperatura Curie e shumicës është mbi 800 ?? * Aftësi e shkëlqyeshme e rezistencës ndaj korrozionit, nuk nevojitet asnjë shtresë për mbrojtjen e sipërfaqes.


specifikimet

Karakteristikat magnetike të SmCo


Karakteristikat fizike


SmCo5Sm2Co17
temperaturë Koeficient of Br (% / ° C)-0.05-0.03
temperaturë Koeficient of IHC (% / ° C)-0.3-0.2
Curia temperaturë (° C)700-750800-850
Dendësi (G / cm3)8.2-8.48.3-8.5
Vickers Fortësi (HV)450-500500-600
Pune temperaturë (° CC)250350
NA KONTAKTONI