Të gjitha kategoritë
Materiali magnetik Alnico

Materiali magnetik AlnicoPërshkrim

Materialet Alnico (të përbëra kryesisht nga alumini, nikeli dhe kobalti me sasi të vogla elementesh të tjerë përfshirë titanin dhe bakrin) lejojnë gjerësi gjeografike të dizajnit duke siguruar indikacione të larta, energji të lartë dhe detyrime relativisht të larta. Magnetët Alnico karakterizohen nga qëndrueshmëri e shkëlqyeshme e temperaturës dhe rezistencë e mirë ndaj demagnetizimit nga dridhjet dhe goditjet. Magnetët Alnico ofrojnë karakteristikat më të mira të temperaturës së çdo materiali magnet prodhimi standard të disponueshëm. Ato mund të përdoren për aplikime të vazhdueshme të detyrave, ku mund të priten ekstreme të temperaturës deri në 930F.

Magnetët Alnico prodhohen përmes procesit të hedhjes ose sinterizimit. Magneti Alnico është shumë i fortë dhe i brishtë. Përpunimi ose shpimi nuk mund të arrihen me metoda të zakonshme. Vrimat zakonisht futen në shkritore. Magnetët hidhen ose sintetizohen sa më afër të jetë e mundur me madhësinë e kërkuar në mënyrë që bluarja gërryese të minimizohet përmasat dhe tolerancat e përfundimit

Teknika të specializuara të hedhjes që përdoren për të arritur orientimin unik të kokrrizave kristalore që gjenden në klasat alnico 5 dhe 8. Këto nota anizotrope janë krijuar për të prodhuar prodhim të lartë magnetik në një drejtim të caktuar. Orientimi arrihet gjatë trajtimit të nxehtësisë, duke ftohur hedhjen nga 2000F me një shpejtësi të kontrolluar brenda një fushe magnetike e cila përputhet me drejtimin e preferuar të magnetizimit. Alnico 5 dhe Alnico 8 janë anizotropikë dhe shfaqin një drejtim të preferuar orientimi, orientimi magnetik duhet të specifikohet në vizatimin tuaj kur të na dërgoni një porosi.

Cast Alnico 5 është më i zakonshmi që përdoret nga të gjithë Alnico-të e hedhura. Ai kombinon indikacione të larta me një produkt me energji të lartë prej 5 MGOe ose më shumë dhe përdoret gjerësisht në makineritë e rrotullimit, komunikimet, matësit dhe instrumentet, pajisjet e ndjeshmërisë dhe zbatimet e mbajtjes. Rezistenca më e lartë ndaj demagnetizimit (forca shtrënguese) e Alnico 8, përmbajtja e kobaltit në 35%, lejon që ky material të funksionojë mirë për gjatësi të shkurtër ose për raportet e gjatësisë në diametër më të vogël se 2 në 1.

Materialet e sintered Alnico ofrojnë veti magnetike pak më të ulta por karakteristikat mekanike të gjalpit sesa materialet e hedhura Alnico. Magnetët e sintikuar Alnico janë më të përshtatshmet në madhësi të vogla (më pak se 1 oz.) Në këtë proces. Përzierja e dëshiruar e pluhurit metalik shtypet për të formuar dhe madhësinë në një kallëp, pastaj sintetizohet në 2300 F në një atmosferë hidrogjeni. Procesi i sinterimit është i përshtatshëm për prodhimin e vëllimit të madh, dhe rezulton në pjesë që janë strukturalisht më të forta se magnetet e hedhura. Tolerancat relativisht të ngushta mund të arrihen pa bluarje.


Përparësia konkurruese:
Karakteristikat e magnetit Alnico:

* Ndryshime të vogla në vetitë magnetike në efektet e temperaturës
* Temperatura maksimale e punës mund të jetë e lartë deri në 450oC 550oC.
* Forcë e ulët shtrënguese.
* Aftësi e fortë e rezistencës ndaj korrozionit, nuk ka nevojë për veshje për mbrojtjen e sipërfaqes.

• I përshtatshëm për magnet me vëllim të vogël me formë komplekse
• Kristal kompakt, me intensitet të lartë
• Forma e rregullt, madhësia e saktësisë
• Edhe elemente, performancë e qëndrueshme
• I përshtatshëm për magnet të përbërë
• Stabilitet i shkëlqyeshëm i temperaturës (koeficienti i temp. Br është më i vogli midis të gjithë magneteve të tjerë të përhershëm

specifikimet

Karakteristikat magnetike dhe fizike të magnetit Alnico të hedhur

Klasë  Klasa ekuivalente e MMPA-s   remanenceForca ShtrëngueseProdukti maksimal i energjisëDendësiTemperatura e kthyeshme. KoeficientTemperatura e kthyeshme. KoeficientCurie Temp.Temp. KoeficientVërejtje
Br HCB(BH) maxg / cm3α (Br)α (HcjTCTW
mTGsKA / mOeKJ / m3MGOe% / ℃% / ℃
LN10ALNICO3600600040500101.26.9-0.03-0.02810450Izotropia
GJN13ALNICO270070004860012.81.67.2-0.03+0.02810450
GJNT18ALNICO8 58058001001250182.27.3-0.025+0.02860550
GJN37ALNICO512001200048600374.657.3-0.02+0.02850525Anizotropi
GJN40ALNICO5125012500486004057.3-0.02+0.02850525
GJN44ALNICO512501250052650445.57.3-0.02+0.02850525
GJN52ALNIC05DG13001300056700526.57.3-0.02+0.02850525
GJN60ALNICO5-713501350059740607.57.3-0.02+0.02850525
GJNT28ALNICO610001000057.6720283.57.3-0.02+0.03850525
GJ36TJALNICO8HC70070001401750364.57.3-0.025+0.02860550
GJNT38ALNICO880080001101380384.757.3-0.025+0.02860550
GJNT40820820011013804057.3-0.025860550
GJNT60ALNICO990090001101380607.57.3-0.025+0.02860550
GJNT7210501050011214007297.3 -0.025860550

Karakteristikat magnetike dhe fizike të magnetit të sinterizuar Alnico

notat Klasa ekuivalente e MMPA-s remanenceForca ShtrëngueseForca ShtrëngueseProdukti maksimal i energjisëDendësiTemperatura e kthyeshme. KoeficientCurie Temp.Temp. KoeficientVërejtje
Br KLD-ja HCB(BH) maxg / cm3α (Br)TCTW
mTGsKA / mOeKA / mOeKJ / m3MGOe% / ℃
SLN8Alnico3520520043540405008-101.0-1.256.8-0.02760450Izotropia
SLNG12Alnico27007000435404050012-141.5-1.757.0 -0.014810450
SLNGT18Alnico86006000107135095120018-222.25-2.757.2-0.02850550
SLNGT28Alnico6100010000577105670028-303.5-3.87.2-0.02850525Anizotropi
SLNG34Alnico5110011000516405063034-383.5-4.157.2-0.016890525
SLNGT31Alnico878078001061130104130033-363.9-4.57.2-0.02850550
SLNGT3880080001261580123155038-424.75-5.37.2-0.02850550
SLNGT4288088001221530120150042-485.3-6.07.25-0.02850550
SLNGT38JAlnico8HC73073001632050151190038-404.75-5.07.2-0.02850550
NA KONTAKTONI