Kabeh Kategori
Bahan Magnet Kobalt Samarium

Bahan Magnet Kobalt Samarium



Description

Minangka bagéan saka klompok magnet bumi langka, magnet samarium kobalt (SmCo) umume dadi rong kulawarga bahan. Iki kalebu Sm1Co5 lan Sm2Co17 langka ing bumi lan diarani bahan 1: 5 lan 2:17. Ana telung proses manufaktur sing beda-beda: magnet SmCo sing disinter, magnet SmCo terikat, lan magnet SmCo cetakan injeksi. Magnet SmCo nduweni performa tinggi, koefisien suhu sithik digawe saka samarium lan kobalt lan unsur langka bumi liyane. Keuntungan sing paling gedhe yaiku suhu tinggi-300 derajat celcius. Sampeyan kudu dilapisi amarga angel diikis lan dioksidasi. Magnet SmCo digunakake ing motor, jam tangan, transduser, instrumen, detektor posisi, generator, radar, lsp.
 
Samarium Cobalt nduweni properti standar kanthi suhu maksimum sing luwih dhuwur tinimbang neodymium, sanajan strengh maksimal kurang. Biaya bahan SmCo paling larang, mula SmCo mung disaranake nalika kinerja lingkungan suhu dhuwur dadi kuwatir.
 
1. Magnet permanen SmCo duwe produk energi magnetik dhuwur lan tenaga paksaan sing dhuwur. Sipat-sipat kasebut luwih apik tinimbang Alnico, magnet permanen ferit. Maks. produk energi nganti 239kJ / m3 (30MGOe), yaiku kaping telu saka magnet permanen AlNiCo8, wolung kali magnet magnet permanen (Y40). Dadi komponen magnetik permanen digawe saka bahan SmCo yaiku properti cilik, entheng lan stabil. Iki digunakake kanthi akeh kanggo peralatan elektro akustik & telekomunikasi, motor listrik, ukuran meter, jam tangan elektronik peg-top, peralatan gelombang mikro, mekanisme magnetik, sensor lan rute magnetik statis utawa dinamis liyane.
 
2. Tempie curie magnet SmCo permanen dhuwur lan suhu kasebut. Coeff kurang. Dadi cocog kanggo digunakake ing suhu 300, suhu dhuwur.
 
3. Magnet permanen SmCo bisa dirungokake lan diremehake. Kekuwatan sing kaku, kekuatan tarik lan kekuatan pers kurang. Dadi ora cocog kanggo kerangka kerja.
 
4. Bahan utama magnet permanen SmCo yaiku kobalt logam (CoY99.95%). Dadi regane regane larang.


Keuntungan Kompetitif:
Karakteristik Magnet Kobalt Samarium

* Sifat magnetik sing dhuwur banget kanthi stabilitas sing apik.
* Resistensi unggul kanggo suhu dhuwur, suhu curie mayoritas luwih saka 800 ?? * Kapabilitas resistansi korosi sing apik, ora perlu lapisan kanggo nglindhungi permukaan.


specifications

Properti Magnetik SmCo


Karakteristik Fisik


SmCo5Sm2Co17
Suhu Koefisien of Br (% / ° C)-0.05-0.03
Suhu Koefisien of iHc (% / ° C)-0.3-0.2
Curie Suhu (° C)700-750800-850
Kapadhetan (g / cm3)8.2-8.48.3-8.5
Vickers Atose (HV)450-500500-600
Pakaryan Suhu (° CC)250350
Contact Us