Kabeh Kategori

INFORMASI MAGNETS

  • Latar mburi lan Sejarah
  • desain
  • Pilihan Magnet
  • perawatan lumahing
  • Magnetisasi
  • Range ukuran, Ukuran lan toleransi
  • Prinsip safety kanggo operasi manual

Latar mburi lan Sejarah

Magnetik permanen minangka bagean penting saka urip modern. Lagi ditemokake utawa digunakake kanggo ngasilake meh kabeh kasedhiyan modern. Magnetik permanen pisanan diprodhuksi saka watu sing alami sing diarani lodestones. Watu-watu kasebut luwih dhisik sinau ing 2500 taun kepungkur dening wong-wong Tionghoa lan sabanjure dening wong Yunani, sing entuk watu kasebut saka propinsi Magnet, mula saka materi kasebut entuk jeneng. Wiwit saiki, properti bahan magnet wis apik banget lan bahan magnet permanen saiki akeh atusan kaping luwih kuat tinimbang magnet kuno. Istilah magnet permanen asalé saka kemampuan magnet kanggo ngisi daya magnetik sapisan sawise dicopot saka piranti magnetizing. Piranti kasebut bisa uga wesi sembrani utawa magnet kawat magnetik liyane sing dikepengini kanthi listrik. Kemampuan kanggo nyekel pangisian daya magnet ndadekake dheweke migunani kanggo nggayuh obyek ing papan, ngowahi listrik dadi daya motif lan kosok balene (motor lan generator), utawa mengaruhi obyek liyane sing digawa.


«Bali menyang ndhuwur

desain

Kinerja magnetik sing unggul yaiku fungsi rekayasa magnetik sing luwih apik. Kanggo pelanggan sing mbutuhake pitulung desain utawa desain sirkuit kompleks, QM iku tim insinyur aplikasi sing berpengalaman lan insinyur penjualan lapangan sing berprestasi kasedhiya ing layanan sampeyan. QM insinyur makarya karo pelanggan kanggo nambah utawa validasi desain sing ana uga ngembangake desain novel sing ngasilake efek magnetik khusus. QM wis ngrancang desain magnet sing maten, sing menehi kothak magnetik sing seragam banget utawa seragam khusus sing asring ngganti desain magnetik sing gedhe lan ora efisien lan desain magnet permanen. Pelanggan yakin nalika nggawa konsep kompleks utawa ide anyar kasebut QM bakal nemoni tantangan kasebut kanthi nggambarake keahlian magnetik sing wis 10 taun. QM nduweni wong, produk lan teknologi sing masang magnet.


«Bali menyang ndhuwur

Pilihan Magnet

Pilihan magnet kanggo kabeh aplikasi kudu nimbang kabeh circuit magnet lan lingkungan. Yen Alnico pas, ukuran magnet bisa di minimalis yen bisa magnetisasi sawise dipasang ing sirkuit magnet. Yen digunakake independen saka komponen sirkuit liyane, kaya aplikasi keamanan, rasio diameter diameter sing efektif (sing ana hubungane karo koefisien permeance) kudu cukup gedhe kanggo nyebabake magnet bisa mbukak ndhuwur lutut ing kurva demagnetisasi kuadran sing kapindho. Kanggo aplikasi kritis, magnet Alnico bisa ditentukake menyang nilai kepadatan fluks referensi sing wis ditemtokake.

Produk sampingan saka coercivity kurang yaiku sensitivitas kanggo efek demagnetizing amarga medan magnet eksternal, kejut, lan suhu aplikasi. Kanggo aplikasi kritis, magnet Alnico bisa distabilake kanggo nyilikake efek iki Ana papat kelas magnet komersial modern, masing-masing adhedhasar komposisi bahane. Ing saben kelas ana kulawarga kelas kanthi sifat magnetik dhewe. Kelas umum kasebut yaiku:

  • Boron Neodymium
  • Samarium Kobalt
  • Ceramic
  • Alnico

NdFeB lan SmCo sacara kolektif dikenal minangka magnet Bumi Langka amarga kalorone kalebu bahan saka klompok unsur Langka Bumi. Borod Wesi Neodymium (komposisi umum Nd2Fe14B, asring disingkat dadi NdFeB) minangka tambahan komersial paling anyar kanggo kulawarga bahan magnet modern. Ing suhu kamar, magnet NdFeB nampilake sifat paling dhuwur kanggo kabeh bahan magnet. Samarium Cobalt diprodhuksi ing rong komposisi: Sm1Co5 lan Sm2Co17 - asring diarani jinis SmCo 1: 5 utawa SmCo 2:17. Jinis 2:17, kanthi nilai Hci sing luwih dhuwur, nyedhiyakake stabilitas sing luwih gedhe tinimbang jinis 1: 5. Keramik, uga dikenal minangka Ferrite, magnet (komposisi umum BaFe2O3 utawa SrFe2O3) wis dikomersialake wiwit taun 1950-an lan terus digunakake nganti saiki amarga biaya sing murah. Bentuk khusus magnet Keramik yaiku bahan "Fleksibel", digawe nganggo ikatan bubuk Keramik ing binder fleksibel. Magnet Alnico (komposisi umum Al-Ni-Co) dikomersialake ing taun 1930-an lan isih digunakake nganti saiki.

Bahan kasebut njangkepi macem-macem properti sing cocog karo macem-macem syarat aplikasi. Ing ngisor iki ditujokake kanggo menehi katrangan faktor sing wutuh nanging praktis kanggo milih materi, bahan, bentuk, lan ukuran magnet sing cocog kanggo aplikasi sing cocog. Bagan ing ngisor iki nuduhake angka khas ciri penting kanggo gelar sing dipilih macem-macem bahan kanggo dibandhingake. Nilai kasebut bakal dibahas kanthi rinci ing bagean ngisor iki.

Perbandingan Bahan Magnetik

Material
grade
Br
Hc
Hci
BH maks
T max (Deg c) *
NdFeB
39H
12,800
12,300
21,000
40
150
SmCo
26
10,500
9,200
10,000
26
300
NdFeB
B10N
6,800
5,780
10,300
10
150
Alnico
5
12,500
640
640
5.5
540
Ceramic
8
3,900
3,200
3,250
3.5
300
Flexible
1
1,500
1,380
1,380
0.6
100

* T max (suhu operasi praktis maksimal) mung kanggo referensi. Suhu operasi maksimal maksimal sembrani gumantung ing sirkuit magnet sing digunakake ing.


«Bali menyang ndhuwur

perawatan lumahing

Magnet bisa uga dilapisi gumantung saka aplikasi sing dikarepake. Magnetik lapisan nambah penampilan, resistensi karat, pangreksan saka nyandhang lan bisa uga cocog kanggo aplikasi ing kahanan kamar sing resik.
Samarium Cobalt, bahan Alnico tahan karat, lan ora perlu dilapisi karat. Alnico gampang dilapisi kanggo kualitas kosmetik.
Magnetik NdFeB banget gampang karat lan asring dilindhungi kanthi cara iki. Ana macem-macem lapisan sing cocog kanggo magnet kekal, Ora kabeh jinis lapisan bakal cocog kanggo saben geometri materi utawa magnet, lan pilihan pungkasan bakal gumantung saka aplikasi lan lingkungan. Opsi tambahan yaiku masang magnet ing jero njaba kanggo nyegah karat lan karusakan.

Kasedhiya Coatings

Su rai

Coating

Kekandelan (Micron)

Werna

Resistensi

Passivation


1

Silver Grey

Perlindhungan sementara

Nickel

Ni + Ni

10-20

Cerah Perak

Banget nglawan Kelembapan

Ni + Cu + Ni

seng

Zn

8-20

Biru Padhang

Sembarang Apik Garam

C-Zn

Werna Shinny

Apik Kanggo Semburan Uyah

Tin

Ni + Cu + Sn

15-20

Silver

Unggul nglawan asor

emas

Ni + Cu + Au

10-20

emas

Unggul nglawan asor

tembaga

Ni + Cu

10-20

emas

Perlindhungan sementara

Epoxy

Epoxy

15-25

Ireng, Abang, Grey

Banget Menehi Kelembapan
Salt Spray

Ni + Cu + Epoxy

Zn + Epoxy

Kimia

Ni

10-20

Silver Grey

Banget Menehi Kelembapan

Parylene

Parylene

5-20

Grey

Apik Menyang Kelembapan, Uyah Pangan. Menehi Terhadap Pelarut, Gas, Jamur lan Bakteri.
 FDA disetujoni.


«Bali menyang ndhuwur

Magnetisasi

Magnetik permanen sing diwenehake miturut rong kahanan, Magnetisasi utawa ora duwe magnet, biasane ora menehi polaritas. Yen pangguna mbutuhake, kita bisa menehi tandha polaritas kanthi cara sing disepakati. Nalika nggawe pesenan, pangguna kudu menehi informasi babagan pasokan lan yen tandha polaritas kudu.

Bidang magnetisasi magnet permanen gegandhengan karo jinis materi magnetik lan kekerasan paksaan intrinsik. Yen magnet mbutuhake magnetisasi lan demagnetisasi, hubungi kita lan takon dhukungan teknik.

Ana rong cara kanggo ngetrapake magnet: lapangan DC lan medan magnet pulsa.

Ana telung cara kanggo nggedhekake magnet kasebut: demagnetisasi kanthi panas yaiku teknik proses khusus. demagnetisasi ing lapangan AC. Demagnetisasi ing lapangan DC. Iki njaluk lapangan magnet sing kuwat lan katrampilan demagnetisasi sing dhuwur.

Bentuk geometri lan arah magnetisasi magnet permanen: ing asas, kita ngasilake magnet permanen kanthi macem-macem bentuk. Biasane, kalebu blok, disk, dering, segmen dll. Gambaran rinci arah magnetisasi ing ngisor iki:

Arah Magnetisasi
(Diagram Nuduhake Petunjuk Khas Manetisasi)

oriented liwat kekandelan

orientasi axi

orientasi axi ing segmen

oriented mengko multipole ing salah siji pasuryan

multipole oriented ing babagan ing diameteripun njaba *

oriental kaping pirang-pirang bagean ing sisih siji

berorientasi radial *

oriented kanthi diameter *

multipole oriented ing babagan ing diameteripun *

kabeh kasedhiya minangka bahan isotropik utawa anisotropik

* mung kasedhiya ing isotropic lan bahan anisotropik tartamtu


orientasi kanthi radion

oriented oriented


«Bali menyang ndhuwur

Range ukuran, Ukuran lan toleransi

Kajaba dimensi ing arah magnetisasi, dimensi maksimal permanen ora ngluwihi 50mm, sing diwatesi dening bidang orientasi lan peralatan sintering. Ukuran ing arah unmagnetisasi nganti 100mm.

Toleransi biasane +/- 0.05 - +/- 0.10mm.

Komentar: Wangun liyane bisa diproduksi miturut conto utawa cetakan biru pelanggan

ring
Diameter Luar
Diameter utama
kekandelan
Bukaan
100.00mm
95.00m
50.00mm
minimal
3.80mm
1.20mm
0.50mm
disc
diameter
kekandelan
Bukaan
100.00mm
50.00mm
minimal
1.20mm
0.50mm
Block
Length
Jembar
kekandelan
Bukaan100.00mm
95.00mm
50.00mm
minimal3.80mm
1.20mm
0.50mm
Segmen Arc
Radius Outer
Radius Batin
kekandelan
Bukaan75mm
65mm
50mm
minimal1.9mm
0.6mm
0.5mm



«Bali menyang ndhuwur

Prinsip safety kanggo operasi manual

1. Magnetik permanen kanthi kolom Magnetik sing kuwat narik kawigatosan wesi lan magnetik liyane. Ing kahanan sing umum, operator manual kudu ngati-ati supaya ora ngrusak. Amarga kekuwatan magnet kuat, magnet sing cedhak karo dheweke njupuk risiko karusakan. Wong mesthi ngolah magnet kasebut kanthi kapisah utawa kanthi clamp. Ing kasus iki, kita kudu nyandhang sarung tangan perlindungan nalika operasi.

2. Ing kahanan lapangan magnet kuat, komponen elektronik lan meter uji bisa diowahi utawa rusak. Mangga dingerteni manawa komputer, tampilan lan media magnet, umpamane disk magnetik, pita kaset magnetik lan pita rekaman video lsp, ora adoh saka komponen magnetisasi, ujar luwih saka 2m.

3. Tabrakan daya tarik antarane rong magnet permanen bakal nggawa cemlorot gedhe. Mula, prakara sing gampang dicabut utawa njeblug ora kudu diselehake ing saubenge.

4. Yen magnet wis kapapar hidrogen, dilarang nggunakake magnet permanen tanpa lapisan perlindungan. Alesane yaiku sorption hidrogen bakal ngrusak mikrostruktur magnet lan nyebabake dekonstruksi sifat magnet. Siji-sijine cara kanggo nglindhungi magnet kanthi efektif yaiku nutupi magnet kanthi kasus lan segel.


«Bali menyang ndhuwur